Gezelligheid en zingen zijn de ingrediënten van onze vereniging. 

Popkoor Con Forza is een gezellig koor en bestaat uit zowel mannen als vrouwen. Sinds 2010 zingen zij voornamelijk een pop-repertoir, aangevuld met enkele meezingers. Wij vinden het een uitdaging om liedjes meerstemmig te zingen, Sopraan-alt-tenor-bas, waarbij af en toe ook solo gezongen wordt en a-capella (alleen zang). Wij zingen van muziekbladen met notenschrift.

Popkoor Con Forza heeft een zeer goede dirigent (professioneel geschoold) en heeft voor uitvoeringen de beschikking over een eigen band. Het jongste koorlid is van 2006 en de oudste van 1946. De leden komen niet alleen uit Hank maar ook uit de omgeving: Dussen-Dongen-Made-Raamsdonkveer-Woudrichem-Babyloniënbroek-Rijswijk-Raamsdonk. Om bij Popkoor Con Forza te komen kijken moet je minimaal 14 jaar zijn.

Heb je interesse? Kom dan gerust naar de repetitie van Popkoor Con Forza op woensdagavond van 20.00-22.00 in ‘t Uivernest in Hank. Als je voor de eerste keer binnenloopt, kom dan om 21:00 uur zodat je met een bakje koffie meteen kennis kunt maken. Je kan dan vanaf de tweede helft van de repetitie proeven van de gezellige en ongedwongen sfeer en je zult zien dat er veel gelachen wordt en uiteraard ook serieus geoefend.

Het is absoluut niet noodzakelijk om noten te kunnen lezen. Zingen is uiteraard wel een belangrijk aandachtspunt. Tijdens je eerste bezoek of de week erop zal onze dirigent een stemtest afnemen. Het doel daarvan is om te bepalen bij welke partij, Sopraan-alt-tenor-bas, je het meest tot je recht komt. Het is geen zangles maar gaandeweg leer je het notenschrift volgen zodat je je eigen partij mee kan zingen.

We zien je graag op onze optredens of liever nog op onze repetitieavonden!!! Er geldt een proefperiode van 6 weken waarin jij aan het koor en het koor aan jou kan wennen.